Jaką wybrać brytfannę?

Jaką wybrać brytfannę?

Brytfanny to szeroki zakres produktów. Emaliowane, kamienne, szklane, żeliwne… Można aż dostać bólu głowy zastanawiając się, którą z brytfann wybrać? Czy w ogóle warto kupować gęsiarkę? Co możemy w niej przyrządzić i jakie są jej zalety? Doskonałej jakości brytfanny emaliowane znajdziecie w sklepie internetowym naczynia.olkusz.pl.

Dlaczego warto kupić brytfannę?

  1. Naczynie daje ogromne możliwości, można w nim gotować, smażyć, dusić i podpiekać.
  2. Brytfanny dostępne są w bardzo wielu formach. Różne materiały, kształty i rozmiary dają jeszcze szersze możliwości.
  3. W gęsiarce przyrządzimy dania dla każdego, nie tylko mięsa, ale również zapiekanki makaronowe i warzywa.
  4. Przygotowywanie obiadów w brytfannie daje nam więcej czasu wolnego. Posiłek wkładamy na określony czas do piekarnika i możemy zająć się czym innym, jedynie doglądając od czasu do czasu dania.
  5. Brytfanny z pokrywkami sprawiają, że para wodna skrapla się z powrotem do dania. Dzięki takiemu zabiegowi nie musimy podlewać posiłku w piekarniku, pomimo to będzie soczysty.

Rodzaje brytfann:

  • Brytfanna emaliowana – Naczynia emaliowane bardzo wyróżniają się jakością powstającego w nich jedzenia. Szklista powłoka emaliowana nie wchodzi w reakcję z żywnością i nie wydziela szkodliwych substancji. Brytfanna emaliowana jest doskonałym wyborem jeżeli gotujemy dla dzieci, osób starszych i alergików. To również produkt, który docenia osoby ceniące sobie unikalność i produkty hand-made, wiele produktów emaliowanych w sprzedaży to nadal produkcja ręczna!
  • Brytfanna żeliwna – To rodzaj naczynia, który wymaga specjalnej pielęgnacji. Przed pierwszym użyciem i po każdym kolejnym naczynie należy odpowiednio umyć, osuszyć i zakonserwować. Poświęcony czas zwraca się jednak w wyjątkowym smaku i aromacie potraw. Dodatkowo grube żeliwo na długo kumuluje ciepło i rozprowadza je równomiernie po całym naczyniu.
  • Brytfanna kamienna – Gęsiarki wykonane z korpusu aluminium z powłoką nieprzywierającą mają również dużo zalet. Do takiego naczynia potrawy nie przywierają i łatwo wyciągnąć z nich danie. Minusem jest jednak często ich delikatność. Na powłoce nie można używać stalowych przyborów kuchennych, zalecane są delikatniejsze akcesoria z silikonu lub drewna.
  • Brytfanna szklana – Inaczej po prostu naczynie żaroodporne. Ten klasyczny produkt ma wiele zalet. Naczynie nie pochłania zapachów i nie wchodzi w reakcję z żywnością. Szkło jest całkowicie bezpieczne dla alergików. Szklane naczynia żaroodporne zwykle można bezpiecznie myć w zmywarce.

https://naczynia.olkusz.pl/brytfanny

Artykuł sponsorowany

Obserwuj Imperium Kobiety w Google News! Bądź zawsze na bieżąco! Obserwuj

Redakcja Imperium Kobiety

Zobacz więcej: Dom